Чи важко доглядати за білою шубкою Весті?

Чи важко доглядати за білою шубкою Весті?

Багатьох лякає саме це питання.

Система догляду за Весті проста: систематичне розчісування собаки з раннього віку, щоб запобігти утворенню ковтунів (вузлів шерсті, що збилася) і підтримувати шерсть у чистоті. За допомогою щітки для тер'єрів та металевого гребінця очищати шерсть собаки кожен день для видалення бруду та залишків трави.

Це потрібно робити акуратно, не поспішаючи і не смикаючи шерсть. Процедура сподобається вихованцю, оскільки має масажний ефект. Для сухого чищення при розчісуванні можна використовувати спеціальні пудри, муси та сухі шампуні.

Купати варто не часто, тільки коли виникає потреба: собака виваляється у багнюці і неприємно пахне.

Особливий етап у системі догляду відведений тримінгу, або вищипування відмерлої вовни.

Отже, наступний етап догляду за шубкою «Весті» – тримінг.

• Тримінг – видалення відмерлої вовни. У Вестів при цьому вищипують розпушене відмерле волосся, що стирчать. Підшерстя отримують вентиляцію. Ця процедура допомагає зберегти здоров'я шкіри та вовни. Верхній жорсткий шар стає більш щільним і добре захищає Вестів від вітру та дощу.

• Відмерле волосся обов'язково потрібно видаляти, а не стригти. Відмерлі, не видалені волосся, забивають пори нового волосся і ведуть до шкірних хвороб.

• Триммінг слід робити кожні 8-10 тижнів.

Для правильного тримінгу слід мати певні навички, тому краще звернутися до спеціаліста-грумера в зоосалон або розплідник Вестов. Однак за бажання та наполегливості можна освоїти цей процес і самому. Головне результат: розчесаний і добре доглянутий Вест, що викликає захоплення оточуючих!

І ще трохи про догляд Весті.

• З самого початку, коли ви придбаєте цуценя, необхідно доглядати його регулярно. Сам про себе він не може подбати!

• У проміжках між основним тримінгом вам потрібно трохи постригати чубок, щоб звільнити очі.

• Періодично потрібно вистригати шерсть між подушечками лапок, щоб бруд не прилипав і не скочувався в щільні кульки, які завдають болю собакі.

• Ще власник повинен стежити за чистотою очей та вух. Періодично очищати вуха рідким засобом для чищення вух

• Якщо ви годуєте собаку натуральною їжею, або рідкою, слід витирати мордочку після їжі, щоб бактерії не накопичувалися на шерсті навколо губ. Від цього шерсть може жовтіти, а шкіра запалюватися.

Дотримуйтесь цих нехитрих порад і нехай ваш Весті завжди радує вас своїм здоров'ям і настроєм!